Bijkleuren van parket

Nieuws

Het bijkleuren van parketvloeren is vandaag zeer in de mode. Waar vroeger boenwas bestond in een kleurloze en een paar bruine tinten, kan men nu als het ware een paarse parket bestellen. Toch is voorzichtigheid geboden; het kleuren van hout is delicaat en op lange termijn vrij lastig te onderhouden.

Bij verniste vloeren wordt de kleuring verkregen door een beitslaag te zetten voor de eerste laag vernis aan te brengen. Bij olie- afwerkingen zit de kleur meestal in de olie zelf. Een en ander maakt plaatselijk retoucheren lastig tot bijna onmogelijk. Bij het afschuren van een complete vloer moeten eventueel ook de v-voegjes uitgeschuurd worden, hetgeen erg arbeidsintensief is.

Daarom dat subtiele kleuringen de voorkeur krijgen op al te drastische omkleuringen zoals het naar wengé kleuren van eikenhout. Men kan beter een houtsoort kiezen die de gewenste kleur benadert, die na het opschuren zijn kleur behoudt, dan een andere houtsoort om te kleuren.

Welke afwerking het meest geschikt is kan men best bepalen door een staal te laten maken en advies te vragen over het onderhoud.

Verschillende kleuren

Bijkleuren houten vloeren
Bijkleuren houten vloeren

Al overtuigd?

Voor een vrijblijvende bespreking van uw project(en) maken wij ons graag vrij.