De nieuwe showroom van DE WIJN Parket Projecten.

Nieuws

Een terugkeer naar de roots

Aan de Bouwerijstraat 1, vlak bij het station in Hemiksem, opent DE WIJN Parket Projecten met trots haar nieuwe showroom. Terwijl het bedrijf in de voorbije jaren een stevige reputatie opbouwde in het vakkundig plaatsen van nieuwe parketvloeren, maar ook in de renovatie en restauratie van oude parketvloeren, werd nu een toonzaal geopend voor klanten en eenieder die op zoek is naar inspiratie voor houten vloeren en meer…

Luc, een man die houdt van een uitdaging, staat in Hemiksem en omstreken bekend om zijn veelzijdige carrière, van uitzetter in de klampoven, uitbater van café de Muziekdoos, organisator van verschillende muziekfestivals (Eurorock, Belgium pop, enz. …) en nauwkeurige parketteur.  Zijn allround bouwkennis, doorgegeven door vader Vic, leidde in zijn tienerjaren tot een opleiding schrijnwerkerij, een specialisatie in bouwkundig tekenen, tot zijn passie voor hout en meer specifiek voor authentieke oude houten vloeren.

In zijn carrière als parketteur, stond Luc altijd vol bewondering voor de kleur en de patine van doorleefd hout.  Hij vond middelen om deze na te bootsen op nieuw hout, maar bleef zoeken naar meer authenticiteit.  Op een dag kruiste het pad van Luc dat van Marc Peleman van de gelijknamige houtzagerij Peleman in Puurs-Sint-Amands. Marc had recuperatiehout liggen en Luc was meteen onder de indruk van de patine en kleuren van dat hout. In een tijd waarin duurzaamheid, recycling en hergebruik hoog op de agenda staan, zag hij meteen nieuwe kansen.

Nieuwe kansen met Recuperatiehout

Met zijn connecties voor het restaureren van historische panden, zit Luc meteen bij de bron om ruimschoots aan hout met een geschiedenis te geraken.

Van het een kwam het ander, en uiteindelijk resulteerde dit in de productie van eigen vloeren in allerhande recuperatiehout met internationale belangstelling. In de toonzaal in Hemiksem kan je (op afspraak) het resultaat bewonderen.  Aan de hand van verschillende zorgvuldig gemaakt stalen, toont Luc de schoonheid van hout met een geschiedenis, hout dat voor een nuttig doel heeft gediend of gerecupereerd werd uit historische panden.

Hoewel ze nieuwe wegen inslaan, blijft de restauratie en renovatie van oude parketvloeren de kernactiviteit van De Wijn Parket Projecten. Ze werken onder andere voor Erfgoed Vlaanderen, Renotec en Monument Goedleven.  Eerdere projecten omvatten de restauratie van de vloeren van hotel Dumont in Antwerpen en op de lijst staan nog de gouverneurswoning in Hasselt, Neoclassicistische woningen op de leien in Antwerpen, het Begijnhof in Lier, het gemeentehuis van Duffel, mogelijk ook Bozar in Brussel en nog veel meer. 

Tilly (rechts) de vrouw van Luc (links) op de opening van de nieuwe showroom in Hemiksem
Foto door © Bar. 

Achter elke sterke man staat een nog sterkere vrouw

Achter de schermen staat Luc’s vrouw Tilly, die met onvoorwaardelijke steun en toewijding zorgt voor alle administratieve taken, en daarmee mogelijk maakt wat Luc met zijn passie en vakmanschap creëert. 

Benieuwd naar wat onze showroom te bieden heeft? Kom de prachtige showroom van De Wijn Parket Projecten bezoeken. We kijken ernaar uit je te verwelkomen op afspraak!

Al overtuigd?

Voor een vrijblijvende bespreking van uw project(en) maken wij ons graag vrij.