Het behouden van historisch erfgoed in samenwerking Renotec

Nieuws

Bekijk hier hun website!

Onze recente samenwerking met Renotec geeft ons de mogelijkheid om deel uit te maken van enkele van de meest waardevolle restauratieprojecten in België. Terwijl er nog hard gewerkt wordt op de locaties van deze speciale projecten, willen wij jou alvast meenemen.  

De Gouverneurswoning, Hasselt  
Neem bijvoorbeeld de Gouverneurswoning in Hasselt, een elegant neoclassicistisch gebouw doordrenkt van geschiedenis. Hier, in het hart van Hasselt, herstellen we het parket, naar aanleiding van waterschade.  

Paviljoen de Notelaer, Bornem
Een ander opmerkelijk project is het Paviljoen De Notelaer in Bornem, een achttiende-eeuwse schat langs de oevers van de Schelde. Hier restaureren we de houten vloeren door zorgvuldig de oude planken te demonteren en de herbruikbare stukken te selecteren en te bewaren.  Later worden deze zorgvuldige herplaatst en enkel de onbruikbare planken worden vervangen door nieuwe.  Het geheel wordt geschraapt, niet geschuurd omdat door de trillingen van machinaal schuren de dakkoepel schade zou kunnen oplopen.  Dankzij ambachtelijke bewerking van de parketvloer behoudt deze zijn geleefde uitstraling.

Hofke van Chantraine, Turnhout
En dan hebben we nog het Hofke van Chantraine in Turnhout, een uniek stukje erfgoed dat zijn oorsprong vindt in de achttiende eeuw. Ook hier werken we nauw samen met Renotec om de vloeren te herstellen en te vernieuwen, met respect voor de authenticiteit en het karakter van het gebouw. We houden echt van een uitdaging zoals deze.  

Ons werk gaat verder dan alleen het leggen van nieuwe vloeren. We streven ernaar om de historische vloeren te behouden door de planken ook daadwerkelijk te hergebruiken indien mogelijk. Het repareren en herstellen van geleefd parket is een kunst op zich, en we zijn er trots op dat we deze traditie kunnen voortzetten. Bij De Wijn Parket geloven we in het behoud van de geschiedenis, niks leuker dan ons vakmanschap op zulke projecten te kunnen loslaten.  
 
Ben jij benieuwd naar het eindresultaat van de historische panden? Houd dan vooral onze sociale media en website in de gaten.  

Al overtuigd?

Voor een vrijblijvende bespreking van uw project(en) maken wij ons graag vrij.