De Wijn Parket Projecten verscheen in Embuild Magazine

Nieuws

Bij De Wijn Parket Projecten zijn we trots om onze recente verschijning in Embuild Magazine te delen. Als toonaangevende restaurateur van historische vloeren, zijn we verheugd om ons vakmanschap en expertise met de wereld te delen.

Het magazine publiceerde een artikel over een uitdagend restauratieproject dat we hebben uitgevoerd in het Hotel Dumont in Antwerpen, waarbij we bijna 150 jaar oude parketvloeren hebben gerestaureerd en een nieuwe visgraatvloer hebben geplaatst in een ringvormig paviljoen.

Eikenhout
Na bijna 150 jaar heeft het eikenhout een schitterende verweerde, doorleefde patine.
Foto door © Julies Studio. 
Parket
Waar het parket opengebroken werd om leidingen te trekken,
werd alles weer netjes hersteld.
Foto door © Julies Studio.
Visgraatparket met mahoniehout
Plaatsen van een nieuw visgraatparket met een mahoniehouten boord. 
Foto gemaakt door Embuild.
Ringvormig visgraatparket
Een nieuw ringvormig visgraat- parket, de punten wijzen in dezelfde richting als de klinkers rondom het gebouw.  Foto door © Julies Studio.

Het restaureren van bijna 150 jaar oude parketvloeren is een heel delicaat werkje en vereist de nodige expertise en zorgvuldigheid. Bij De Wijn Parket Projecten begrijpen we dit als geen ander. Onze oprichter Luc De Wijn heeft jarenlange ervaring in het restaureren van historische vloeren en weet hoe belangrijk het is om het authentieke karakter van deze vloeren te behouden. Daarom maken we gebruik van zorgvuldige en nauwkeurige restauratietechnieken om ervoor te zorgen dat de originele uitstraling van de vloer behouden blijft, terwijl we deze herstellen. We zijn blij dat we hebben bijgedragen aan de restauratie van zo’n prachtig stukje geschiedenis.

De erkenning die we hebben gekregen door ons werk in Hotel Dumont is een eer. Bij De Wijn Parket Projecten blijven we ons inzetten voor het behoud van historische vloeren door middel van duurzame en ecologische restauratietechnieken. We kijken uit naar het uitvoeren van nog meer uitdagende projecten in de toekomst.

Als je geïnteresseerd bent in het volledige artikel, kan je het hier lezen.

Zie ook:  artikel op de website van parket-info.be

Al overtuigd?

Voor een vrijblijvende bespreking van uw project(en) maken wij ons graag vrij.