Ontdek de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van Moso® Bamboo Vloeren.  

Nieuws

Bij DE WIJN Parket zijn we groot fan van vloeroplossingen die niet alleen visueel prachtig zijn, maar ook een positieve impact hebben op onze planeet. En één van onze vloeren past perfect bij deze kenmerken. Het is de Moso® Bamboo, een milieuvriendelijk en buitengewoon duurzaam alternatief voor traditioneel hout. 

https://www.moso-bamboo.com/nl

Extreem Hard en Duurzaam 
Wat Moso® Bamboo onderscheidt, is zijn ongelooflijke hardheid en duurzaamheid. Deze bamboesoort behoort tot de snelst groeiende planten ter wereld. Na slechts 4-5 jaar zijn de bamboestammen volgroeid en klaar voor oogst, terwijl het groeiproces voor traditionele hardhoutsoorten decennia in beslag neemt. Dit snelle groeiproces maakt deze vloer een milieuvriendelijke keuze, omdat het minder houtkap vereist en de bossen spaart. Na verwerking is Moso® Bamboo zelfs sterker en harder dan bijna elk ander hout, wat resulteert in een vloer die generaties meegaat zonder tekenen van slijtage te vertonen. 

Een ruime keuze aan stijlen 
De natuurlijke gele kleur van onbehandelde bamboestrips kan worden aangepast. Door lichte stoombehandeling wordt het ‘Ecru’, terwijl intensievere stoom zorgt voor een warme ‘Caramel’ tint. Moso® Bamboo biedt een brede selectie van stijlen, van smalle strips geordend in het ‘Side Pressed’ patroon tot brede strips in ‘Plain Pressed’. De veelzijdigheid van Moso® Bamboo zorgt er dus ook voor dat jij de perfecte fit kan vinden voor bij jou interieur. Of je nu gaat voor een klassieke uitstraling of een eigentijdse twist. 

Milieuvriendelijk en Duurzaam 
Wat Moso® Bamboo nog specialer maakt, is de milieuvriendelijke aanpak. Deze bamboesoort groeit vanuit een ondergronds wortelsysteem, bekend als een wortelstok, waardoor de moederplant niet sterft na het oogsten van de stammen. Dit maakt het ideaal voor herbebossing op arme gronden, omdat het de bodem vasthoudt en de waterstand herstelt. Bovendien kan jaarlijks slechts 20-25% van de stammen duurzaam worden geoogst zonder de omvang van de bamboeplantage te verminderen. Het is een cyclus die zichzelf in stand houdt en het milieu ten goede komt.  

Met Moso® Bamboo vloeren maak je niet enkel een keuze voor een mooie kwaliteit volle vloer, maar draag je ook bij aan een duurzame toekomst. Interesse?  Neem gerust contact met ons op.

MOSO Bamboe | bamboe vloeren, panelen, fineer en vlonderplanken

Al overtuigd?

Voor een vrijblijvende bespreking van uw project(en) maken wij ons graag vrij.