Nieuwe eiken samengestelde plankenvloer in riant appartement te Bornem

Eiken plankenvloer 2880

In december 2022 werden we benaderd door binnenhuisarchitecte Nele Vlaeminck met een bijzondere kans: het plaatsen van een prachtige eiken samengestelde plankenvloer in een riante loft in het pittoreske Bornem. We waren vereerd om deel uit te maken van dit project en gingen vol enthousiasme aan de slag. Ontdek hoe we dit project hebben aangepakt en hoe we zelfs een onverwachte uitdaging hebben overwonnen!

 

Plaatsing eiken samengestelde plankenvloer

 

Met precisie en vakmanschap hebben we een nieuwe eiken samengestelde plankenvloer geleverd en geplaatst. Het parket van het type 1Bis heeft een dikte van 15mm, met een slijtlaag van edelhout eik van 4mm. De vaste breedte van 190mm en wisselende lengtes tussen 600mm en 1990mm zorgen voor een uniek patroon dat de ruimte karakter geeft.

Om ervoor te zorgen dat de vloer perfect op zijn plaats blijft, hebben we deze rechtstreeks verlijmd op de chape met een hoogwaardige, ééncomponent polyurethaanlijm. Vervolgens werd de vloer ter plaatse geschuurd en afgewerkt met drie lagen watergedragen vernis van Blanchon Invisible. Dit zorgt niet alleen voor een duurzame bescherming, maar geeft de vloer ook een prachtige glans.

 

Een onverwachte uitdaging

 

Enkele maanden later werd het appartement geconfronteerd met een onverwacht waterlek, wat helaas schade aan de vloer veroorzaakte. Gelukkig stonden wij paraat om de situatie aan te pakken. Onze ervaren zaakvoerder, Luc De Wijn, heeft een gedetailleerd schadebestek opgesteld, dat zonder enige discussie werd aanvaard door de verzekering. We begrijpen hoe belangrijk het is om snel en efficiënt te handelen bij dergelijke onvoorziene omstandigheden, en we zijn er trots op dat we de klant konden ontzorgen tijdens deze moeilijke periode.

Met volle toewijding en oog voor detail hebben we de herstelling uitgevoerd. Ons doel was om de prachtige houten vloer terug te brengen naar zijn oorspronkelijke glorie, alsof het waterlek nooit had plaatsgevonden.

Onze inspanningen werden beloond met een zeer tevreden klant. De trotse eigenaars, waren onder de indruk van onze professionaliteit, vakmanschap en klantgerichte aanpak. Ze lieten zelfs een positieve review achter waarin ze hun waardering uitten voor de manier waarop we hen hebben bijgestaan tijdens deze moeilijke periode. Bij De Wijn Parket Projecten streven we er altijd naar om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen, zelfs in onvoorziene omstandigheden. We zijn trots op ons vermogen om snel en effectief te handelen, en tegelijkertijd hoogwaardig vakmanschap te leveren.

“Weer eens staaltje van vakmanschap van De Wijn Parket Projecten. Onze waardevolle parketvloer is nauwkeurig en verfijnd gerestaureerd, dankzij de passie en ervaring van de zaakvoerder Luc De Wijn” – R. Cleymans te Bornem

 

Eiken plankenvloer: de perfecte keuze

 

Met deze realisatie in Bornem hebben we opnieuw bewezen waarom eiken plankenvloeren zo populair zijn. Ze bieden niet alleen een tijdloze en natuurlijke uitstraling, maar ook duurzaamheid en veelzijdigheid. Of het nu gaat om een modern appartement of een klassieke woning, een eiken plankenvloer voegt karakter en warmte toe aan elke ruimte.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor jouw vloerproject, ben je bij De Wijn Parket Projecten aan het juiste adres. We hebben jarenlange ervaring in het leveren en plaatsen van hoogwaardige vloeren en we zorgen altijd voor een professionele en klantgerichte service.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw droomvloer werkelijkheid kunnen maken. We staan klaar om jou te helpen!

Al overtuigd?

Voor een vrijblijvende bespreking van uw project(en) maken wij ons graag vrij.