Meerlaagse rustieke eiken plankenvloer te Herent

Eiken houten vloerHerent

Dit project voor een vrijstaande nieuwbouw woning te Herent werd gerealiseerd in het voorjaar van 2020 in samenwerking met architectenbureau Eiland7.

Architect en bouwheer kozen voor een samengestelde eiken plankenvloer, want deze is beter bestand tegen temperatuurschommelingen. Dat is nodig door de eisen die tegenwoordig gesteld worden i.v.m. energiezuinigheid en de toepassing van vloerverwarming.

DE WIJN Parket Projecten heeft een meerlaagse rustieke eiken parketvloer voorgesteld met een toplaag van 4 mm.  Daardoor zal de vloer veel langer meegaan dan de meeste projectvloeren.  Want die hebben meestal slechts een toplaag van 2 mm. Daardoor kunnen die niet of nauwelijks terug opgeschuurd worden.

Na de plaatsing werd de vloer eerst vlak geschuurd en daarna wit geolied.  Want daardoor behoudt een houten vloer zijn meest natuurlijke aspect.  Het vraagt iets meer aandacht van de eindgebruiker, want bij morsen moet dit snel opgeveegd worden.  Ook moet er regelmatig met specifieke onderhoudsproducten gedweild worden.  Maar daarvoor krijgt men een goed gevoede en prachtige houten vloer voor terug.

De Wijn Parket Projecten adviseert haar klanten wat betreft de afwerking in functie van het beoogde effect en het gebruik: boenwas, olie of lak.  Wil men een matte of juist glanzende afwerking. De mogelijkheden qua afwerking zijn zo uitgebreid dat professioneel advies geen overbodige luxe is.

Dankzij stalenkaarten kan men bij DE WIJN Parket Projecten een eerste voorkeur inzake afwerking bepalen. Nadat de opdracht wordt toegekend, kan, indien gewenst, een groter staal gemaakt worden van de gekozen afwerking.  Zodoende kan  men ter plaatse in alle rust het resultaat bekijken.

Ook voor renovaties werken we uitsluitend met kwaliteitsvolle producten omdat deze het mooiste en degelijkste resultaat garanderen.

Heeft u vragen over houtsoorten of afwerking van parket of houten vloeren, consulteer dan zeker onze nieuws pagina’s.

U kan ook altijd mailen, bellen of het contactformulier invullen.

 

Al overtuigd?

Voor een vrijblijvende bespreking van uw project(en) maken wij ons graag vrij.