Renovatie en restauratie van parketvloeren

Renovatie en restauratie parketvloerProvincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen

Renovatie en restauratie van oude of beschadigde parketvloeren is een vaak voorkomende vraag in de parketbranche.

Een terechte vraag, want een houten vloer gaat een mensenleven lang mee, en meer.  Zie naar de prachtige massieve vloeren in oude herenhuizen, kastelen, enz…

Meestal is de parketvloer nog in prima staat, alleen heeft de afwerkingslaag zijn beste tijd gehad.  Soms is het ook nodig om delen parket te vervangen of toe te voegen.

Bij gewone renovatie wordt de vernis, boenwas of olielaag er machinaal afgehaald en de vloer wordt opnieuw fijn geschuurd, waar nodig met de hand.  Daarna kan een volledig nieuwe afwerkingslaag aangebracht worden, volgens de wens van de klant.

Bij een restauratie wordt een deel van de parketvloer vervangen en/of toegevoegd.  Bijvoorbeeld wanneer een openhaard wordt verwijderd om ecologische redenen, moet er nieuwe parket toegevoegd worden.  De klant wenst dan dat er geen of minimaal verschil te zien is met het bestaande parket.

Dankzij de expertise van zaakvoerder Luc De Wijn, krijgt DE WIJN Parket Projecten telkens opnieuw bewonderende reacties van de vele tevreden klanten.  Onze parketteurs weten dat onze lat heel hoog ligt en dat er gestreefd wordt naar 5 sterren reviews.

Hierna een greep uit enkele van onze renovaties en restauraties.  Het geeft u een beeld van de vele mogelijkheden met oude parketvloeren, enz. …

 

 

Al overtuigd?

Voor een vrijblijvende bespreking van uw project(en) maken wij ons graag vrij.