Renovatie van een Prachtige Wengé Parketvloer in Boom

Wengé parketvloer2850

Bij DE WIJN Parket zijn we altijd enthousiast als we de kans krijgen om een unieke parketvloer te renoveren. Onlangs hebben we met volle toewijding een prachtige Wengé parketvloer onder handen genomen in Boom.
De renovatie van deze Wengé parketvloer werd met grote zorg en vakmanschap uitgevoerd.
We begonnen met vlakschuren, waarbij we korrel 40 gebruikten om de oppervlakte gelijk te maken en eventuele beschadigingen te verwijderen. Vervolgens hebben we met korrel 80 de vloer fijn geschuurd voor een glad en egaal resultaat. Ook de zijkanten en hoeken werden niet vergeten en kregen de nodige aandacht met korrel 40/80.
Na het zorgvuldig opschuren, werden alle kieren en scheurtjes deskundig dicht gekit. Het polieren met korrel 100 zorgde voor een verfijnde afwerking en een prachtige glans op het houtoppervlak. Voor de finishing touch werden maar liefst 3 lagen watergedragen twee-componenten vernis “mat BLANCHON Naturel” aangebracht, wat de vloer een duurzame en slijtvaste bescherming geeft.
Naast de parketvloer kreeg ook het kookeiland een make-over. We schuurden het kookeiland net als de vloer, de zijkanten werden vernist en het bovenblad met olie behandeld. Het resultaat gaf een schitterend beeld in combinatie met de gerenoveerde vloer.

Wat maakt Wengé Parketvloeren zo bijzonder?

Wengé is een exotische houtsoort afkomstig uit Zaïre (West- en Centraal Afrika), met een uniek groeigebied. Op het moment dat het vers gezaagd is heeft Wengé een lichtgeelbruine kleur. Maar na blootstelling aan licht krijgt Wengé al snel een diepe, donkerbruine tint. Dit creëert een prachtige en warme uitstraling. De rijke en elegante uitstraling van het hout maakt het een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en tijdloze vloer.
Opnieuw hebben we bewezen dat wij met onze expertise en passie voor vakmanschap parketvloeren nieuw leven kunnen inblazen. Heb je ook een parketvloer die een opknapbeurt verdient?
Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw vloer kunnen betekenen.

Al overtuigd?

Voor een vrijblijvende bespreking van uw project(en) maken wij ons graag vrij.