Versailles parket en andere artistieke uitspattingen

Nieuws

Mozaïeken ontstaan door het combineren van verschillende houtsoorten, door hout in een andere richting te leggen, door hout van verschillende zaagwijzen te combineren of door het in een bepaalde vorm te combineren.

Versailles panelen

Eenvoudige vormen zijn de Versailles panelen (en de varianten Chantilly, Aremberg, enz. …), het dambordpatroon en de vannerie. Vannerie is vlechtwerk van planken van gelijke lengte, afgewisseld met vierkante stukjes van dezelfde breedte , die een kwartslag gedraaid worden.

Vannerie – vlechtwerk

Visgraat en hongaarse punt

Visgraat en Hongaars punt of eenvoudige tegelcombinaties zijn mogelijk, latjes op hun kant of blokjes kopshout.

Een mooie kwartiers parket in visgraat, op maat gemaakt en perfect passend, een Hongaars punt die uw interieur stijlvol aanvult of een modernere invulling met baksteenverband. We bieden eveneens eenvoudige mozaïeken aan, in diverse combinaties van edele houtsoorten.

Visgraat in de traditionele verhoudingen 70 x 350 – 80 x 400 – 100 x 500 – 120 x 600 – 140 x 700, ook bruikbaar voor steenverband of andere combinaties.

Enorme Hongaarse punten van 140 – 180 mm breed op 1 m lang (lengte aangepast aan de afmetingen van het lokaal).

Het behoort allemaal tot de mogelijkheden die DE WIJN Parket Projecten u kan aanbieden.

Visgraat en hongaarse punt

Realisatie met visgraat parket

Samengesteld visgraat parket

Realisatie van DE WIJN Parket Projecten

Kunstigere parket

Maar het kan ook kunstiger: omlijstingen met een tekening, tegels met een terugkerend patroon tot zelfs compleet in hout uitgetekende figuren. Ze worden gevormd door een combinatie van gesneden blokjes hout, in verschillende houtsoorten en soms zelfs in een welbepaalde vezelrichting.

We kunnen een grote keus aan motieven leveren, op maat en naar wens van de bouwheer, in 9 mm dikte, in panelen geassembleerd en verlijmd, uiterst gemakkelijke en snel te plaatsen. Er is ook een grote keuze aan sorteringen, houtsoorten, al dan niet gecombineerd en verouderd, met geassembleerde boorden. Op vraag en indien het paneel dit toelaat, kan het plaatsklaar afgewerkt worden.

Deze panelen worden volledig op maat gemaakt, in houtsoort en dessin naar keuze. De panelen worden geleverd als geassembleerde platen, verlijmd op glasvezelnet (of op vraag met kraftpapier bovenaan, om af te schuren).

Tot een afmeting van 1 meter vierkant kunnen deze panelen door 1 persoon geplaatst worden – de montage op een netje garandeert een supersnelle plaatsing. Ze zijn te verlijmen op een geschikte vlakke ondervloer en naderhand na het plaatsen op te schuren. Deze panelen worden zeer precies gemaakt en uiteraard steeds haaks zonder bij te zagen.

Er is een zeer prijsgunstige variant ‘Vintage 3D’ die niet hoeft opgeschuurd te worden, er is de beeldschone uitvoering in gestoomde eik ‘BTV’ en er is het heel evenwichtig verouderd 9 mm paneel, plaatsklaar en op vraag ook afgewerkt met een olie en/of patine.

Alle panelen worden op bestelling gemaakt.

Verschillende soorten patronen

Archidona

Basket Weave

Bastide

Castille

Chantilly

Chaumont

Diagonal

Echelle Double

Echelle

Eglise

Grand Versailles

Montalembert

Mosaique

Nantais

Petit Versailles

Renaissance

Soubise

Versailles panelen: voorbeeld van Petit Versailles
Voorbeeld van Petit Versailles

Meer informatie nodig? Wij kunnen u helpen! Aarzel niet DE WIJN Parket Projecten te Boom te contacteren of te bellen naar Luc De Wijn 0472 11 25 50.

Al overtuigd?

Voor een vrijblijvende bespreking van uw project(en) maken wij ons graag vrij.