Kopshouten parket plaatsen vraagt vakmanschap

Kopshouten parket2000 Antwerpen

Eind 2020 kreeg DE WIJN Parket Projecten de vraag van een Antwerpse architect of we kopshouten parket konden leveren en plaatsen.

 

Wat is kopshoutparket?

Bij kopshoutparket worden rechthoekige blokjes met de kopse zijde naar boven rechtstreeks gelijmd op de vlakke en droge dekvloer. De kopse zijde van de blokjes blijven zichtbaar, waardoor dit parket een prachtig effect krijgt met de zichtbare jaarringen van alle blokjes.

 

Waarom kiezen voor een kopshouten parketvloer?

De kopse zijde van het hout is het meest hard, waardoor een kopshouten parket tot de sterkste houten parketvloeren behoort. Door deze zaagwijze krijgt deze parketvloer een hogere drukweerstand. Afhankelijk van de dikte, zijn bij het leggen van deze parketvloer geen nagels of ondervloer vereist. Toch werkt deze parketvloer geluiddempend. De akoestische kwaliteiten van deze parketvloer zijn uitmuntend. Deze vloeren passen daardoor perfect in showrooms, bedrijven en appartementen, kortom op plaatsen waar veel voetverkeer plaats vindt.

Een kopshouten parketvloer is naast talrijke andere houtsoorten beschikbaar in eiken, vuren of grenen. De keuze van afwerking bepaalt grotendeels het onderhoudsgemak.

Zo adviseren we om lak te vermijden. Door de werking van deze vloer kan de lak breken. Ook een combinatie met vloerverwarming is niet aangewezen. De verlijmde houtblokjes zijn uiterst gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid.

Door de hardheid van deze kopshouten vloer is het schuurwerk zwaarder en vraagt extra vakmanschap om daarna de opname van afwerkingsolie te verzekeren.

Voor dit project heeft de bouwheer gekozen voor witte olie en hij was bijzonder tevreden over het resultaat.

Getuige hiervan zijn de 5 sterren review en de foto’s die DE WIJN Parket Projecten van hem kreeg.

 

Al overtuigd?

Voor een vrijblijvende bespreking van uw project(en) maken wij ons graag vrij.