Massieve eiken vloer in oud herenhuis te Antwerpen

Eiken houten vloerAntwerpen

Een nieuwe eiken vloer leggen in een oude herenhuis vraagt vakmanschap.

Want voor dit project in een oud herenhuis aan de Jan van Rijswijklaan te Antwerpen was de expertise van een echte parketmeester nodig.

De opdrachtgever wenste een doorlopende massieve eiken parketvloer op de 2e verdieping.  Te beginnen aan de trap en doorlopend in de 2 aangrenzende en doorlopende vertrekken.

De bestaande vloer werd uitgebroken en er werd een OSB ondervloer gelegd.  Dit was een hele uitdaging, want de vloer was met de jaren op verschillende plaatsen verzakt.  Ook moest er rekening gehouden worden met 2 glazen deuren, die niet konden verhoogd of ingekort worden.

Wanneer deze voorbereiding klaar was, dan moest er gepast en gemeten worden om de plankenvloer doorlopend te leggen.  Door de vele hoeken en kanten, ook ronde hoeken, vroeg dit precisiewerk en vakkennis.

De bouwheer had gekozen voor een massieve eiken parket zonder V-voeg van 9 mm dikte, vaste breedte 150 mm, een kwaliteit 1 bis, verlijmd en vernageld op OSB.

Met de 1 componenten lijm van MAPEI ging het leggen van deze parket vlot.  Ze droogt niet snel en blijft heel elastisch.  Dit is bijzonder nuttig voor het vele paswerk in de vooral ronde hoeken en kanten.

Ook het schuren van deze vloer vereiste de nodige expertise.  En tot slot, voor de ‘finishing touch‘ koos de opdrachtgever voor de natuurlijke uitstraling van een geoliede vloer.  Om dit te bereiken, werd de  eindafwerking gedaan met de ‘Craft oil neutral’ olie van BONA.

Deze opdracht vroeg kennis, inzicht, vakmanschap en oog voor detail.  Dat is waar DE WIJN Parket Projecten voor staat.

 

Al overtuigd?

Voor een vrijblijvende bespreking van uw project(en) maken wij ons graag vrij.